10 éves a kormányzás
Vissza a kezdőlapra

A kormány félidőben

2020. április 25-én volt az első jobboldali kétharmados választási győzelem tizedik évfordulója. Ráadásul ezekben a hetekben van a 2018-2022-es törvényhozási ciklus félideje, valamint az első szabadon választott parlament megalakulásának harmincadik évfordulója is. Ezért az Alapjogokért Központ összehasonlító kutatást készített arról, hogyan álltak az elmúlt három évtizedben a négyéves kormányzati ciklusok „felezőidejében” a különböző kormánypártok.

Letöltöm

ŐSZINTESÉG EGY KORSZAK LEZÁRÁSA, EGY ÚJ KORSZAK KEZDETE

Az Alapjogokért Központ „Újra naggyá teszik Magyarországot” című, az Orbán-kormány 2010-2020 közötti tízéves kormányzását vizsgáló első hosszabb kutatási anyaga az „Őszinteség” címet kapta. Ennek keretében azt a kezdő mérföldkövet jártuk körül, amelytől a kormányzás 2010 májusában elindult. Az akkori helyzet kulcsa a szembenézés, az őszinteség helyreállítása volt, amelyhez nemcsak az akkori állapotokról, hanem Magyarország évtizedes problémáiról, a szocializmus a posztszocializmus, és az "elmúlt nyolc év", azaz 2002-10 örökségéről is leltárt kellett készíteni.

Letöltöm

Az állam megújítása

Az Alapjogokért Központ „Újra naggyá teszik Magyarországot” című, az Orbán-kormány 2010-2020 közötti tízéves kormányzását vizsgáló második hosszabb kutatási anyaga a „Bátorság” címet kapta. Ezen kutatási anyag kezdőrésze a magyar állam megújítását bemutató fejezet, melyet 2020.12.18-tól tettünk elérhetővé.

Letöltöm

Magyarország válságkezelési filozófiája

Az Alapjogokért Központ „Újra naggyá teszik Magyarországot” című, az Orbán-kormány 2010-2020 közötti tízéves kormányzását vizsgáló második hosszabb kutatási anyaga a „Bátorság” címet kapta. Ezen kutatási anyag második része a magyar válságkezelési filozófiát bemutató fejezet, melyet 2020.12.18-tól tettünk elérhetővé.

Letöltöm

A magyar pártrendszer átalakulása

Az Alapjogokért Központ „Újra naggyá teszik Magyarországot” című, az Orbán-kormány 2010-2020 közötti tízéves kormányzását vizsgáló második hosszabb kutatási anyaga a „Bátorság” címet kapta. Ezen kutatási anyag harmadik része a magyar pártrendszer átalakulásáról szóló fejezet, melyet 2020.12.18-tól tettünk elérhetővé.

Letöltöm

Stabil és versenyképes magyar gazdaság

Az Alapjogokért Központ „Újra naggyá teszik Magyarországot” című, az Orbán-kormány 2010-2020 közötti tízéves kormányzását vizsgáló második hosszabb kutatási anyaga a „Bátorság” címet kapta. Ezen kutatási anyag negyedik része a magyar gazdaság elmúlt évtizedéről szóló fejezet, melyet 2020.12.23-tól tettünk elérhetővé.

Letöltöm

Újra naggyá teszik Magyarországot - BÜSZKESÉG

Az Alapjogokért Központ „Újra naggyá teszik Magyarországot” című, az Orbán-kormány 2010-2020 közötti tízéves kormányzását vizsgáló második hosszabb kutatási anyaga a „Büszkeség” címet kapta.

Letöltöm